Y= درآمد سالانه فروش سال جاری -سود عملیاتی سال جاری هزینه ها (بهای تمام‌شده کالای فروش رفته و هزینه های عمومی و اداری) سال ماقبل سال جاری

 

    1. : دارایی شرکت: برابر با کل دارایی شرکت که به طور مستقیم از ترازنامه استخراج می‌شود.

 

    1. : بدهی شرکت: برابر با کل بدهی شرکت که به طور مستقیم از ترازنامه استخراج می‌شود.

 

    1. :جریان نقدی آزاد:

 

    1. برای محاسبه جریان وجوه نقد آزاد (FCF) از الگوی اندازه ­گیری لهن و پولسن[۳۸] که توسط گیول و تسو[۳۹] نیز به‌کاررفته، استفاده می­ شود. این مدل به شرح زیر است:

 

 

 

که در این مدل داریم:

 

: جریان وجوه نقد آزاد.

 

: سود عملیاتی قبل از هزینه استهلاک.

 

: مالیات بر درآمد کل پرداختی.

 

: هزینه­ های مالی (بهره) پرداختی.

 

: سود سهام ممتاز پرداختی.

 

: سود سهام عادی پرداختی.

 

: Ta کل دارایی‌ها

 

  1. : تولید ناخالص داخلی: روش‌های مختلفی برای محاسبه ی تولید ناخالص ملی وجود دارد. محاسبه ی مجموع ارزش‌افزوده، محاسبه با نگرش مصرف و محاسبه با نگرش درآمد، سه روش متداول انجام این کار هستند.م محاسبهبا نگرش مصرف ‌به این شکل است:

تولید ناخالص داخلی = مصرف خصوصی + سرمایه‌گذاری + مصارف دولتی + (صادرات – واردات)

 

لازم به ذکر است که در این پژوهش تولید ناخالص داخلی از سایت وزارت امور اقتصاد و دارایی به طور مستقیم برای هرسال استخراج می‌گردد.

 

    1. : جریان نقدی عملیاتی: از صورت گردش وجه نقد قابل استخراج می‌باشد.

 

  1. : اهرم مالی: ازتقسیم کل بدهی‌ها بر کل دارایی‌ها به دست می‌آید.

 

دسته‌بندی متغیرها

 

    1. = متغیر وابسته

 

    1. = متغیر مستقل

 

    1. = متغیر مستقل

 

    1. = متغیر مستقل

 

    1. = متغیر مستقل

 

    1. = سایر متغیرهای مستقل

 

  1. = سایر متغیرهای مستقل

 

رابطه بین متغیرها:

 

در این تحقیق جهت به دست آوردن رابطه بین متغیرها از رابطه خطی مرکب زیر استفاده شده است:

 

+ + SGA=α +

 

اندازه‌گیری رابطه

 

به‌طوری‌که گفته شد در این تحقیق به منظور برآورد رابطه بین متغیرها از روش‌های اقتصادسنجی، رگرسیون خطی مرکب استفاده شده است. بر مبنای داده های عملکردی ۵ ساله در بازه زمانی بین ۹۲-۱۳۸۸و به عبارتی ۵ نمونه تصادفی وابسته مقادیر متغیرهای مستقل , و متغیر وابسته Yتعیین‌شده با بهره گرفتن از روش تحلیل داده های تابلویی یا Data Panelپارامترهای α وβ۱ تا β۶ بهره گرفته‌شده است.

 

نرم‌افزارها

 

با عنایت به استفاده از سری های زمانی داده ها و به عبارتی ۵ نمونه وابسته در گردآوری داده ها و لزوم به کارگیری تحلیل های تابلویی جهت انجام محاسبات و تحلیل های آماری از نرم‌افزار Eviews استفاده شده است. پیش از آن از نرم‌افزار Excel جهت پردازش اولیه داده ها و آماده‌سازی آن‌ ها به عنوان متغیرهای تحقیق بهره گرفته‌شده است. بعلاوه از نرم‌افزار ره آورد نوین نیز برای استفاده از اطلاعات و داده های بورس مورداستفاده قرارگرفته است.

 

فصل چهارم:

 

یافته های تحقیق

 

 

مقدمه‏

 

در فصل سوم، روش کلی تحقیق، تعریف جامعه آماری، نحوه تعیین حجم نمونه و روش نمونه‌گیری، روش‌ها و ابزار گردآوری داده ها و نهایتاًً روش‌ها و ابزار تجزیه‌و تحلیل داده ها موردبحث قرار گرفت. در این فصل داده های موردنیازی که جهت آزمون فرضیه‌های تحقیق جمع‌ آوری‌شده، به عنوان منبعی برای تجزیه‌و تحلیل استفاده شده است. برای تجزیه‌و تحلیل اطلاعات گردآوری‌شده از روش­های توصیفی و استقرایی آزمون فرضیه استفاده شده است. ساختار کلی فصل حاضر بر مبنای توصیف نمونه آماری، توصیف یافته ها، تحلیل پیش‌فرض‌ها، تحلیل روابط بین متغیرها و نهایتاًً تعمیم‌یافته ها از نمونه تصادفی به جامعه آماری تنظیم شده است. پیش‌فرض‌های مورد ارزیابی به‌تبع تحقیقات مرتبط یا مشابه، بر مبنای استفاده از رگرسیون خطی مرکب به منظور تعیین رابطه بین متغیرها موردبررسی قرار گرفته‌اند.

 

در این تحقیق به منظور داده‌پردازی اولیه از نرم‌افزار اکسل و در راستای توصیف یا تحلیل یافته ها از نرم‌افزار آماری EVIEWS بهره گرفته شده است. در این فصل ابتدا جدول آمار توصیفی متغیرهای تحقیق ارائه گردیده و پس‌ازآن آزمون فرضیات تحقیق ارائه گردیده است.

 

توصیف جامعه آماری

 

جامعه آماری مربوط ‌به این تحقیق شامل شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار بوده است که شرایط زیر را دارا باشند:

 

۱) سهام شرکت از سال ۸۸ تا ۹۲ در بورس اوراق بهادار تهران معامله‌شده باشد.

 

۲) نماد معاملاتی شرکت به تابلوی غیررسمی منتقل نشده باشد.

 

۳) نماد معاملاتی شرکت فعال و برای حداقل ‌یک‌بار در سال معامله‌شده باشد.

 

۴) سال مالی شرکت به پایان اسفندماه ختم شود و در دوره مورد مطالعه تغییر سال مالی نداده باشد.

 

۵) اطلاعات مالی شرکت در دوره مورد مطالعه در دسترس باشد.

 

۶) شرکت باید در گروه شرکت‌های واسطه‌گری مالی نباشد.

 

بر مبنای اطلاعات به دست‌آمده جامعه آماری تعریف‌شده محدود به مرزهای تعریف‌شده در بند قبل ۱۵۰ شرکت با توزیع مندرج در جدول شماره ۴-۱ می‌باشد:

 

جدول (۴-۱): توزیع جامعه آماری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ردیف صنعت جمع کل جامعه تعداد حجم نسبی ۱ حمل‌ونقل انبارداری و ارتباطات ۲ ۰٫۰۱۳ ۲ خودرو و قطعات ۱۸ ۰٫۱۲۰ ۳ دستگاه‌های برقی ۶ ۰٫۰۴ ۴ ‌ذغال‌سنگ ۱ ۰٫۰۰۶ ۵ رایانه ۲ ۰٫۰۱۳ ۶ سیمان آهک گچ ۱۱ ۰٫۰۷۳ ۷ شیمیایی ۱۲ ۰٫۰۸ ۸ غذایی به‌جز قند و شکر ۹ ۰٫۰۶ ۹ فرآورده‌های نفتی ۲ ۰٫۰۱۳ ۱۰ فلزات اساسی ۱۵ ۰٫۱۰ ۱۱ فنی و مهندسی ۱ ۰٫۰۰۶ ۱۲ قند و شکر ۴ ۰٫۰۲۶ ۱۳ کاشی و سرامیک ۷ ۰٫۰۴۶ ۱۴ کانه‌های فلزی و غیرفلزی ۱۶ ۰٫۱۶۰ ۱۵ لاستیک وپلاستیک ۸ ۰٫۰۵۳ ۱۶ ماشین آلات و تجهیزات ۱۱ ۰٫۰۷۳ ۱۷ منسوجات ۴ ۰٫۰۲۶ ۱۸ مواد دارویی ۲۱ ۰٫۱۴ جمــــع ۱۵۰ ۱۰۰

 

توصیف نمونه آماری

 

نمونه آماری به روش تصادفی و مبتنی بر محاسبات انجام‌شده در ارتباط حجم نمونه به شرح مذکر در فصل سوم ۱۱۰ شرکت از بین جامعه فوق‌الذکر انتخاب گردید. توزیع نمونه تصادفی به شرح جدول شماره ۴-۲ می‌باشد. متغیر های مالی این شرکت‌ها در یک بازه زمانی ۵ ساله ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ مورد مطالعه قرارگرفته و حجم نمونه تصادفی مشتمل بر ۵۵۰ سال-شرکت تعیین شده است:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...