" پایان نامه آماده کارشناسی ارشد | پایگاه نظری پژوهش – 8 " |
“
۱-۱۳- ساختار کلی پژوهش
در فصل اول ما به بیان موضوع، اهمیت، اهداف پژوهش و به صورت خلاصه به بیان چهارچوب نظری و تعاریف متغیر های پژوهش می پردازیم. سپس در فصل دوم چهار چوب نظری پژوهش و سوابق داخلی و خارجی انجام شده در این زمینه مورد بررسی قرار میگیرد. فصل سوم اختصاص دارد به روش شناسی پژوهش شامل توضیحات در زمینه جامعه و نمونه آماری، روش پژوهش و روش تجزیه و تحلیل داده ها و در آخر فصل سوم به تعریف عملیاتی متغیر های پژوهش و روش آماری آزمون فرضیات خواهیم پرداخت. در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل داده ها توسط روش های آماری مناسب پرداخته شده و فرضیهها توسط روش آماری مناسب مورد آزمون قرار گرفته اند. در فصل پنجم به ارزیابی نتایج آزمون فرضیهها، نتیجه گیری کلی، پیشنهاد ها و محدودیت های پژوهش پرداخته می شود.
فصل دوم
(۱)
(مبانی نظری و پیشینه پژوهش)
-
- مقدمه
-
- پایگاه نظری پژوهش
-
- ادبیات پژوهش
- پیشینه پژوهش
۲-۱- مقدمه
اتخاذ تصمیمات اقتصادی و تخصیص بهینه منابع٬ بدون وجود اطلاعات معتبر و قابل اعتماد امکان پذیر نیست. جریان سرمایه ها زمانی بسوی فعالیت های اقتصادی بهینه سرازیر می شود که تصمیمات صاحبان سرمایه در زمینه سرمایه گذاری٬ متکی بر اطلاعات مربوط و قابل اعتماد باشد.
افرادی میتوانند نقش اعتبار دهی را ایفا کنند که دارای استقلال و صلاحیت فنی لازم برای اجرای رسیدگی باشند تا جامعه بتواند از بی طرفی و واقع بینی آنان اطمینان حاصل نماید٬ به عبارتی حسابرسی منظم و سالانه توسط حسابرسان مسقل بهترین نوع حفاظت از منافع سرمایه گذاران است. محصول نهایی و اصلی فرایند حسابرسی اظهار نظر حسابرس میباشد که در قالب گزارش حسابرسی بیان می شود.
گسترش روزافزون جوامع و پیچیدگی معاملات مبادلات تجاری در بازارهای سرمایه از یک سو و تضاد منافع موجود بین دو گروه تهیه کننده و استفاده کننده اطلاعات از سوی دیگر سبب شده است تا ضرورت انتخاب حسابرسان مستقل به منظور نظارت و اعتبار بخشیدن به اطلاعات مالی آشکار گرد.
۲-۲ – تاریخچه حسابرسی
حرفه حسابرسی سابقه بسیار طولانی دارد که به تدریج به صورت کنونی درآمده است در سال ۱۴۹۲ کلمب رهسپار غرب شد ، مدارکی مستند وجود دارد که نشان میدهد در این سفر دریایی یک نفر حسابرس از سوی دربار اسپانیا مأمور شده بود تا بر حسابهای مالی که کلمب از طلاها و ادویه های گردآمده تهیه می کرد نظارت کند . علاقه دولت انگلیس به کاهش تقلب و به لحاظ قانون شرکتهای انگلیسی از سال ۱۸۶۲ حرفه حسابرسی شکل گرفت در اواخر قرن نوزدهم و در آغاز صنعتی شدن ایالت متحده آمریکا عده ای از حسابداران رسمی انگلستان به همراه سرمایه گذاران انگلیسی به این کشور مسافرت کردند. در سال ۱۸۹۶ قانونی برای نخستین بار برای اخذ گواهینامه رسمی از مقامات دولتی برای حرفه حسابداری و حسابرسی مستقل الزامی گردید.
۲-۳-تعاریف و مفهوم حسابرسی
۲-۳-۱-حسابرسی
حِسابرِسی به معنای اعم کلمه در «بیانیه مفاهیم بنیادی حسابرسی» این گونه تعریف شده است: حسابرسی فرآیندی است بسامان جهت جمع آوری و ارزیابی بیطرفانه شواهد درباره ادعاهای مربوط به فعالیتها و وقایع اقتصادی برای تعیین میزان انطباق این ادعاها با معیارهای از پیش تعیین شده و گزارش نتایج به اشخاص ذینفع.
این تعریف به عمد به صورت جامع ارائه شده است تا انواع مختلف حسابرسی را شامل شود. برخی از عبارات این تعریف نیاز به توضیح بیشتری دارد. عبارت فرایند بسامان بر این نکته دلالت دارد که حسابرسی بر اساس برنامهریزی مناسب انجام میشود. برنامهریزی مناسب شامل جمع آوری و ارزیابی بیطرفانه شواهد است. حسابرسان باید با حفظ بیطرفی نسبت به جمع آوری و ارزیابی مربوط بودن و اعتبار شواهد بپردازند. اگر چه نوع، میزان و قابلیت اتکای شواهد در کارهای مختلف حسابرسی میتواند متفاوت باشد، اما جمع آوری و ارزیابی شواهد، بخش اعظم فعالیتهای حسابرسان را تشکیل میدهد. شواهدی را که حسابرسان جمع آوری میکنند باید درباره ادعاهای مربوط به فعالیتها و وقایع اقتصادی باشد. در حسابرسی، واژه ادعا معنای ویژهای دارد و به اظهارات ضمنی یا صریح مدیریت اطلاق میشود که در قالب صورتهای مالی، اسناد و مدارک یا سیستمها تجسم مییابد. برای مثال، صورتهای مالی اساسی تهیه شده توسط مدیران شامل چند ادعا است. از جمله مبلغی که در ترازنامه در سرفصل اموال، ماشین آلات و تجهیزات نشان داده میشود، بیانگر این است که مدیران ادعا دارند: شرکت بر این داراییها مالکیت دارد و از این داراییها در فرایند عادی عملیات تولیدی یا خدماتی خود استفاده میکند و این مبلغ، بهای تمام شده تاریخی پس از کسر استهلاک انباشته این داراییها است (نشریه شماره ۸۷ سازمان حسابرسی،۱۳۸۷).
۲-۳-۲- تعریف حسابرسی
حسابرسی عبارت است از بازرسی جستجوگرانه اسناد و مدارک حسابداری وسایر شواهد زیربنای صورت های مالی . حسابرسان از راه کسب آگاهی از سیستم کنترل داخلی و بازرسی مدارک ,مشاهده دارایی ها, پرسش از منافع داخل و خارج شرکت و اجرای سایر روش های رسیدگی , شواهد لازم را برای تعیین این که صورت های مالی , تصویری مطلوب و به نسبت کامل از وضعیت مالی شرکت و فعالیت های آن در طول دوره مورد رسیدگی ارائه میکنند یا خیر , گردآوری میکنند.
و در نظر اهالی حرفه حسابرسی فرآیندی منظم و با قاعده (سیستماتیک) جهت جمعآور ی و ارزیابی بی طرفانه شواهد درباره ادعاهای مدیریت در ارتباط با فعالیت ها و وقایع اقتصادی , به منظور تعیین این ادعاها یا اظهارات با معیارهای از پیش تعیین شده و گزارش نتایج به افراد ذینفع است
۲-۳-۳- مفهوم حسابرسی
مفهوم حسابرسی را می توان در دو گروه عام و خاص بررسی کرد
حسابرسی در مفهوم عام نوعی شهادت دهی و اعتبار دهی است در واقع در مفهوم عام به اظهار نظر یک شخص متخصص در خصوص قابلبت اتکای ادعاهای شخص دیگر حسابرسی گفته می شود.
حسابرسی در مفهوم خاص عبارت است از هر گونه رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک حسابداری و انجام سایر بررسی هایی که توسط شخصی مستقل از تهیه کنندگان آن ها به منظور ارائه اظهار نظر نسبت به صورتهای مالی انجام می شود (نشریه شماره ۸۷ سازمان حسابرسی، ۱۳۸۷).
۲-۳-۴- اهمیت حسابرسی
بعد از انقلاب صنعتی و تشکیل شرکتهایی با سهامداران زیاد وسرمایه هنگفت، جدایی مالکان (سهامداران) ومدیران، موضوعی جداییناپذیر از فعالیتهای اقتصادی شد. این موضوع در عصر جهانی شدن سرمایه و تأسيس شرکتهای سهامی چندین هزار سهامداری که ممکن است در یک کشور نباشند تشدید شده است.
“
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-21] [ 07:01:00 ب.ظ ]
|